Slik tenner du grillen første gang
Hytten er satt opp og du er klar for å grille, men hvordan bør du fyre i grillhytten for første gang? Vi gir deg tipsene for en vellykket grillopplevelse.
Grunnarbeid og lufting til grillen
For å få optimalt trekk til bålet anbefaler vi at du legger inn ett eller flere tilluftsrør når man gjør grunnarbeidet. Tilluftsrøret skal hente luft fra utsiden og inn under grillen slik at man får den optimale grillopplevelsen.
Bruk tørr opptenningsved på ny grill
Vi anbefaler at man alltid starter med små og tørr opptenningsved for å varme opp piperøret og for at det ikke skapes en "propp" og røyken kommer ned igjen i hytta.
– Hvis grillen er helt ny, bør den brennes inn og at man bruker bålring. Den skaper bedre trekk og hjelper røyken opp i pipen. Bålringen skal ligge med taggene ned og følger som standard i våre grillhytter og lysthus i Royal-serien. Den kan også kjøpes i vår nettbutikk som tilbehør, sier daglig leder Dag-Roar Ridderseth Eriksen.
Av og til kan det være nødvendig å bruke den litt før den fungerer optimalt med tanke på røyk og trekk.
Våre Premium-hytter kommer uten bålring. Grillen og pipen er konstruert for å skape den optimale grillopplevelsen, slik at du ikke har behov for en bålring for å gi bedre trekk og hjelpe røyken opp i pipen.
Juster høyden på pipen
Det kan være nødvendig å prøve seg frem med avstanden mellom grill og røykfangeren/pipen.
– Vi pleier å si at den skal være så lav som mulig, men slik at du kan se personen som sitter på den andre siden. Enkelte ganger må den være lavere eller høyere enn anbefalt for å få riktig kombinasjon med tilførsel av luft fra utsiden, avslutter Eriksen.